Studenten leren witloof eten.

Om jongeren de smaak van witloof bij te brengen én hen te verrassen met minder klassieke gerechten, trokken we op pad. Chef-kok Bart Tastenhoye, die in Leuven restaurant Taste runt, creëerde een student-proof witloofgerecht dat hij samen met zijn mama ging klaarmaken bij enkele studenten op kot.  

Zelf ook aan de slag gaan met witloof? Hierbij alvast het recept (voor 4 personen).  

Ingrediënten: 

  • 8 stronkjes witloof 
  • veldsla 
  • 1 Jonagold appel 
  • 1/8 witte kool 
  • 8 sneetjes rauwe ham 
  • 200 gram geitenkaas     
  • 2 eetlepels walnoten 
  • 1 eetlepel Luikse siroop 

  

Snij het witloof in vier en verwijder de harde kern. Neem een pan en stoof het witloof aan in boter. Wanneer het bijna gaar is voeg je de Luikse stroop toe en laat je het verder sudderen tot het helemaal gaar is.  

Snij intussen de appel en de witte kool in fijne reepjes en pluk de blaadjes van de veldsla. Meng ze allemaal door elkaar en kruid met peper, zout, olijfolie en witte balsamico azijn.  

Verdeel daarna de geitenkaas op de sneetjes ham en rol ze op.  

Het wiloof verdeel je in een ring. Daarop dresseer je het slaatje en leg je je rolletjes ham. Afwerken doe je met gecrunchte walnoten.  

Smakelijk!